Министерството на финансите пое ангажимент да предостави на синдикатите подробни

...
Министерството на финансите пое ангажимент да предостави на синдикатите подробни
Коментари Харесай

Денков и Василев се срещнаха със синдикатите: Ръстът на доходите ...

Министерството на финансите пое ангажимент да даде на синдикатите подробни разбори, въз основа на които обществените сътрудници да изработят своите мнения по тематиката. 

 

По отношение на макрорамката министър Василев уточни, че държавното управление има намерение да се придържа към недостиг под 3%. " Продължават интензивно диалозите с обособените министерства във връзка с разходната част на бюджета, като постигането на съответни резултати ще бъде основно при определянето на финансиране ". 

 

Ръстът на приходите ще изпревари инфлацията. Към сегашния миг се създава политиката по приходите в обществения бранш, тъй че тя да се осъществя на база на действителни измерители и да се преодолеят несъответствията, се показва в информацията.

 

" Изчисленията се вършат деликатно. Бюджетът би трябвало да е резистентен – освен това изискване може да има растеж на приходите всяка година. Високи приходи и обучение е нашата цел “, съобщи министър председателят акад. Николай Денков. По думите му правилото на " евтината работна ръка ", следван години наред, не работи за развиването на стопанската система и не стимулира хората. 

 

Като значими предпоставки за икономическо развиване министър-председателят посочи още нуждата от политическа непоклатимост в страната, привличане на съществени вложения, непоносимост към корупцията и правосъдна промяна. Премиерът беше безапелационен, че държавното управление ще предложи разходване на обществените средства по допустимо най-ефективния метод, се показва в известието.

 

Бюджетът за 2024 година ще бъде съгласуван с държавната стратегия, самодейностите, които са заложени, ще бъдат осъществени, сподели преди дни министърът на финансите Асен Василев в изявление за БНР. 

 

Ръст на пенсиите с към 10% през юли следващата година планува планът за Бюджет 2024-а, заяви президентът на Синдикат " Подкрепа " Димитър Манолов след среща в Министерския съвет на премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев със синдикатите, съобщи БНР.

 

Обмислят се и промени в размера на втората година майчинство - то да е равно на минималната работна заплата. Размерът на заплатата за следващата година беше повишен и от януари става 933 лв..

 

Правителството има желание да заложи действителен растеж на заплатите в бюджета за 2024 година от най-малко 5%, колкото е плануваната инфлация. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР