Министерството на финансите подготвя проектобюджета за 2023 г., който съгласно

...
Министерството на финансите подготвя проектобюджета за 2023 г., който съгласно
Коментари Харесай

Донев: Ако до края на април няма редовен кабинет, ще внесем бюджета

Министерството на финансите приготвя проектобюджета за 2023 година, който според удължителния Закон за бюджета, Министерски съвет би трябвало да внесе до края на април. В случай, че към този миг договарянията за сформиране на държавно управление към момента не престават, ще осъществим и тази наша отговорност. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев при откриването на първото постоянно съвещание на Министерския съвет след изборите.
Прочетете още
Министър-председателят сподели още, че след конституирането на новото Народно заседание служебната власт ще показа и редица основни законопроекти, свързани с преодоляването на финансовите и стопански проблеми. „ Сред тях са и законопроектите, от които зависят промените, заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност ”, разясни Донев.

„ Въпреки компликациите, пред които бяхме изправени, в това число и поради прибързани и недомислени промени в изборното законодателство, още веднъж се справихме с нашата част от отговорността за подготовката и провеждането на предсрочния парламентарен избор ", разяснява още министър-председателят. И добави, че България ще има настоящо, въпреки и служебно държавно управление, до момента в който се обясни дали ще бъде формирано постоянно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР