Министерството на финансите подготвя проекта на закона за държавния бюджет

...
Министерството на финансите подготвя проекта на закона за държавния бюджет
Коментари Харесай

Ако няма редовно правителство, служебното ще внесе проектобюджет до края на април

Министерството на финансите приготвя плана на закона за държавния бюджет за 2023 година, който Министерски съвет би трябвало да внесе в Народното събрание до края на април, заяви при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Гълъб Донев.

По думите му, „ при положение, че в този миг договарянията за сформиране на постоянно държавно управление към момента не престават, служебното държавно управление ще извърши и тази своя отговорност “.

„ Освен това, след конституирането на 49-ото Народно събрание ще внесем на вниманието на народните представители редица основни законопроекти, свързани с преодоляването на финансовите, социално-икономическите проблеми на хората ", уточни още служебният министър председател. Сред тях са и законопроектите, от които зависят промените, заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност.

„ След 8 месеца мога да заявя, че страната не се ръководи със знаци, тълкувания и догатки, а с решения, от време на време сложни, и с вдишване на отговорност за тях ", уточни Донев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР