Министерството на финансите организира конференция на тема: “Европейският път на

...
Министерството на финансите организира конференция на тема: “Европейският път на
Коментари Харесай

Експерти ще обсъдят предизвикателствата пред приемането ни в еврозоната

Министерството на финансите провежда конференция на тематика: “Европейският път на България – присъединение към еврозоната: преимущества и провокации пред бизнеса ”. Председателят на Еврогрупата Паскал Донахю ще посети България на 15 март 2024 година по покана на министъра на финансите Асен Василев. Той ще има срещи и с премиера акад. Николай Денков и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

В рамките на форума ще се разисква готовността на страната ни за приемане в еврозоната, изгодите и провокациите от прекосяването към единната европейската валута като разплащателно средство у нас. В полемиката присъединяване са удостоверили над 100 представители на българския бизнес, на работодателски и синдикални организации, и на дипломатическия корпус.

Еврогрупата е неофициален орган, основан през 1997 година, в границите на който министрите на страните членки от еврозоната разискват въпроси по отношение на общите отговорности на техните страни по отношение на еврото.

Основната задача на Еврогрупата е да обезпечава тясна съгласуваност на икономическите политики сред страните членки от еврозоната. Друга нейна цел е да предизвиква основаването на условия за по-силен стопански напредък. Тя дава отговор за подготовката на съвещанията на срещата на върха на страните от еврозоната и на обвързваните с тях следващи дейности.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР