Министерството на финансите на САЩ наложи санкции срещу осем китайски

...
Министерството на финансите на САЩ наложи санкции срещу осем китайски
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на осем китайски компании

Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания против осем китайски софтуерни компании, стана ясно отизявление, оповестено на формалната интернет страница на ведомството. 

Организации, в това число производителят на безпилотни летателни апарати DJI Technology, са включени в листата на юридическите лица, подлежащи на капиталови ограничавания - на американците е неразрешено да купуват или продават избрани скъпи бумаги на тези компании. Първоначално в известието на Министерството на финансите се загатваше за един жител и четири организации на КНР, само че по-късно страницата беше обновена с друг лист.  

Според министерството, осемте компании оказват помощ на китайските власти с биометрично наблюдаване " на етнически и религиозни малцинства в Китай ", основно уйгури в Синдзян-Уйгурския самостоятелен регион, предава Агенция " Фокус ". 

" Днешното деяние акцентира по какъв начин частните компании в бранша на технологиите за защита и наблюдаване на Китай работят интензивно с държавното управление за битка с етническите и религиозните малцинства. Министерството на финансите остава ангажирано да подсигурява, че финансовата система на Съединени американски щати и американските вложители не поддържат тези действия ", сподели заместник-началникът на министерството на финансите Брайън Нелсън, който дава отговор за финансовото разузнаване и битката с финансирането на тероризма. 

По-рано министерството на търговията на Съединени американски щати наложи ограничавания за експорт против повече от 30 китайски компании, чиито дейности, съгласно Вашингтон " опонират на външната политика на Съединени американски щати или ползите на националната сигурност ". Конгресът на Съединени американски щати също одобри законопроект за ограничение на вноса на артикули от Синдзян-Уйгурския самостоятелен район. Пресслужбата на посолството на КНР във Вашингтон към момента не дала коментар по отношение на тези ограничавания. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР