Министерството на финансите на Израел съобщи, че войната в ивицата

...
Министерството на финансите на Израел съобщи, че войната в ивицата
Коментари Харесай

Войната утроява бюджетния дефицит на Израел

Министерството на финансите на Израел заяви, че войната в линията Газа ще коства на страната спомагателни 14 милиарда $ през идната година, което ще усили бюджетния недостиг съвсем три пъти.


Съобщението на министерството от понеделник беше показано на брифинг в Кнесета или Народното събрание от Итай Темкин, заместник-министър на бюджета на министерството.

Допълнителните разноски за войната през идната година ще доведат до съвсем трикратно нарастване на бюджетния недостиг на Израел, добави Темкин, като предвижда, че войната ще продължи до февруари 2024 година

Допълнителните разноски, възлизащи на 50 милиарда шекела (14 милиарда долара), се разделят на 30 милиарда шекела (8,3 милиарда долара) за сигурност и още 20 милиарда шекела (5,6 милиарда долара) за цивилен и други разноски.

На 4 декември министерството преразгледа оценката си за разноските за войната в линията Газа до 191 милиарда шекела (51 милиарда долара) за настоящата година.

Предишните оценки на министерството посочваха 163 милиарда шекела (44 милиарда долара). Тези оценки бяха предшествани от спомагателни 8 милиарда $./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР