Министерството на енергетиката следва да възстанови в държавния бюджет над

...
Министерството на енергетиката следва да възстанови в държавния бюджет над
Коментари Харесай

Енергийното министерство ще връща над 400 млн. лева, отпуснати за помощи заради скъпия ток

Министерството на енергетиката следва да възвърне в държавния бюджет над 401 млн. лв., отпуснати през декември 2022 година за компенсиране на високите енергийни цени, както и за финансиране на фискални антиинфлационни ограничения. Това реши държавното управление на вчерашното си съвещание.

Около 31.4 млн. лева от тези средства са употребявани за допълнение на бюджета на фонд " Сигурност на електроенергийната система " за погашение на обезщетения на операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи в страната за разноските им за софтуерни потребности.

Други 16 млн. лева от общата сума за употребявани за подкрепяне на земеделските производители за разноските им за напояване. Тази сума ще бъде възобновена по бюджета на Министерството на енергетиката.

Допълнително още 1.1 млн. лева са употребявани за финансиране на Министерството на младежта и спорта за организирането и провеждането на европейско състезание по волейбол за мъже. Последната сума към този момент е възобновена по бюджета Министерството на енергетиката.

Така от отпуснатите 450 млн. лева Министерството на енергетиката следва да възвърне в държавния бюджет сумата от 401.4 млн. лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР