Министерството на енергетиката публикува за обществено обсъждане процедура за подкрепа

...
Министерството на енергетиката публикува за обществено обсъждане процедура за подкрепа
Коментари Харесай

Пуснаха за обществено обсъждане важна процедура за зелена енергия

Министерството на енергетиката разгласява за публично разискване процедура за поддръжка на нови мощности за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и предпазване на електрическа енергия от Националния проект за възобновяване и резистентност /НПВУ/.

Ресорното ведомство приканва жителите да бъдат дейни и да изкажат своите отзиви по тематиката. Процедурата е в осъществяване на част от Инвестиция 6 „ Подкрепа за нови мощности за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и предпазване на електрическа енергия “ (C4.I6) от НПВУ.  Крайният период на публичното разискване е 6 ноември

Основната цел на процедурата е да бъде повишен делът на чиста сила в енергийния микс на България по пътя към климатична индиферентност . По процедурата ще бъде предоставена поддръжка за построяването и консолидираното в електрическата мрежа на нови 1 425 MW мощности за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници, дружно с 350 MW уреди за предпазване на електрическа сила.

На първия стадий, в границите на актуалната покана, ще бъде предоставена капиталова поддръжка за създаване на най-малко 570 MW мощности за произвеждане на електрическа енергия в композиция със 150 MW уреди за предпазване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР