Преминаването на автомобилната индустрия към електромобили получава 12 милиарда долара заеми и безвъзмездни средства от Министерството на енергетиката на САЩ

...
Министерството на енергетиката на САЩ заяви в четвъртък, че планира
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката на САЩ заяви в четвъртък, че планира да подхрани прехода на автомобилната индустрия към електрически превозни средства с 12 милиарда долара заеми и безвъзмездни средства.

Следвайки целта на президента Джо Байдън да стимулира продажбата на EV в Съединените щати, Министерството на енергетиката ще предостави 2 милиарда долара безвъзмездни средства и 10 милиарда долара заеми в подкрепа на преобразуването на американски автомобилен производител и доставчик съоръжения в производствени центрове за хибридни и електрически превозни средства.

Програмата има за цел да изгради или обнови фабрики в общности със съществуващи съоръжения за производство на автомобили и да подсили вътрешната верига за доставки на EV.

Обещанието за финансиране идва, след като администрацията на Байдън обяви по-рано тази година амбициозно политическо предложение, което може да изисква електрическите превозни средства да съставляват две трети от новите автомобили, продадени в Съединените щати до 2032 г. Преди това администрацията на Байдън нареди на федералното правителство на САЩ да стигне до нетни нулеви въглеродни емисии до 2050 г.

„Днешните съобщения показват, че президентът Байдън разбира, че изграждането на автомобилите на бъдещето също изисква подпомагане на общностите, изправени пред предизвикателства от прехода от двигателите с вътрешно горене“, каза министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм в изявление в четвъртък.

Министерството на енергетиката също така заяви, че планира да инвестира отделни 3,5 милиарда долара, за да стимулира производството на модерни батерии и материали за батерии в САЩ, за да подпомогне прехода на страната към електрически превозни средства и чиста енергия.

Ходът идва, докато Байдън се опитва да спечели мощния профсъюз на Обединените автомобилни работници, който досега отказва да подкрепи кандидатурата му за преизбиране поради опасения относно политики, които биха насърчили прехода към електрически превозни средства.

„Радваме се да видим администрацията на Байдън да изпълнява своята роля, за да отхвърли фалшивия избор между добра работа и екологична работа“, каза президентът на UAW Шон Фейн в изявление. „Тази нова политика изяснява на работодателите, че преходът към EV трябва да включва силни синдикални партньорства с високо заплащане и стандарти за безопасност, за които поколения членове на UAW са се борили и спечелили.“

Транспортът е най-големият източник на затоплящо планетата замърсяване в САЩ, се казва в доклад на Бюджетната служба на Конгреса през декември. Той също така отбеляза, че леките превозни средства, средните коли, които карат американците, представляват 58% от тези емисии.

Междуправителственият панел на ООН по изменението на климата съобщи миналата година, че агресивни, намаляващи замърсяването промени в глобалния транспортен сектор – включително преходът към електромобили – могат да намалят емисиите в сектора с повече от 80%.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР