Министерството на енергетиката е получило информация, че бившият шеф на

...
Министерството на енергетиката е получило информация, че бившият шеф на
Коментари Харесай

Росен Христов: Има информация, че бившият шеф на АЕЦ „Козлодуй“ е опитвал да прокарва руско влияние

Министерството на енергетиката е получило информация, че някогашният началник на АЕЦ " Козлодуй Александър Николов, който попадна в листата " Магнитски ", пробва да прокара съветско въздействие и корупционни практики. Това съобщи пред Нова телевизия енергийният министър Росен Христов.

По тази причина управлението на атомната централа е било заменено.

Той акцентира, че нещата се структурират по безусловно транспарантен метод. „ Енергетиката е бранш, където бюджетите са големи. Става въпрос за стотици милиарди вложения и разноски за употреба и поддръжка. Не е ненадейно, че има такива апетити “, означи Христов.

Той увери, че министерството се бори интензивно против всевъзможни корупционни практики, в това число си партнира с разнообразни служби в страната и чужбина.

Христов съобщи, че България приветства всяка помощ и дейна позиция в битката с корупцията.

„ Със сигурност има опити за съветско въздействие в Министерството на енергетиката, изключително що се касае до нуклеарните технологии “, означи той.

„ Нашето решение твърдо е диверсификация и понижаване на зависимостта “, увери министърът и напомни, че през декември са били подписани два контракта за доставка на ново, свежо нуклеарно гориво.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР