Министерството аргументира решението си с рискове, свързани със сложната ситуация

...
Министерството аргументира решението си с рискове, свързани със сложната ситуация
Коментари Харесай

Украйна обяви, че ще евакуира децата от пет населени места на южния фронт

Министерството аргументира решението си с опасности, свързани със " комплицираната обстановка със сигурността и с бомбардировките ", осъществявани от съветските сили.

Ще бъдат евакуирани общо " 54 деца и 67 придружители ", се споделя в изказване на украинското министерство в приложението " Телеграм ".

Петте обитаеми места, за които се отнася мярката, са Гуляйполе, Степногирск, Преображенка, Егоривка и Новопавливка, прецизира украинското министерство.

Над 1300 учебни заведения в следени от Киев региони на Украйна са били изцяло унищожени, откогато съветските сили нахлуха в Украйна предходната година, съобщи през днешния ден Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ).

Срещу някои учебни заведения е имало директни удари, други са били затворени като защитна мярка.

Постоянните офанзиви водят до това, че единствено към една трета от децата в учебна възраст имат присъствени занятия - доста от тях не помнят това, което към този момент са научили, алармира УНИЦЕФ.

Междувременно губернаторът на съветската Брянска област Александър Богомаз заяви, че няколко души, включително и дете, са починали при обстрел на въоръжените сили на Украйна по село Климово.

" Въоръжените сили на Украйна подложиха на обстрел с реактивна система за залпов огън село Климово. За жал по предварителна информация има починали, измежду които и едно малко дете. В обстрела са потърпевши петима мирни поданици, включително и деца ", посочи Богомаз, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По думите на губернатора обстрелът е нанесъл вреди на постройката на локалното учебно заведение, както и на няколко административни сгради, а има опустошения и в жилищни домове. Нарушено е електроснабдяването.

" Службите за изключителни обстановки оказват нужната здравна помощ ", прибавя Богомаз.

Около половината от учителите в Украйна оповестяват, че се следи утежняване на езиковите и математическите умения на учениците, както и на способността им да четат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР