Министерство на земеделието и Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) информират, че

...
Министерство на земеделието и Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) информират, че
Коментари Харесай

Земеделските стопани в България отново ще бъдат подпомогнати заради войната в Украйна

Министерство на земеделието и Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) осведомят, че следва банкет на заявки за подкрепяне по изключителната подмярка за краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани, които са изключително наранени от последствията от съветското настъпление в Украйна. Тя е част от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година (ПРСР 2014-2020 г.), съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.

Приемът ще бъде разгласен със заповед на изпълнителния шеф на ДФЗ, съгласувана с министъра на земеделието, като се възнамерява да е след 20 ноември, а точно в края на ноември и началото на декември, със период 14 календарни дни.

Допустими за подкрепяне са регистрирани аграрни стопани от секторите плодове, зеленчуци, млечно и месодайно говедовъдство, биволи, овце и кози, розопроизводство, винени лозя, култивирани гъби и производителите на слънчоглед.

Заявленията за подкрепяне ще се подават в общинските служби по земеделие по непрекъснат адрес на претендента – физическо лице или по адреса на ръководство на претендента – юридическо лице или едноличен търговец. Работното време на чиновниците ще бъде удължено, като ще се работи в това число в почивните дни.

След обявяване на наредбата на уеб страницата на Държавен фонд " Земеделие " ще бъдат оповестени подробни инструкции към претендентите и одобрените документи по отношение на използването на подмярката. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР