Министерство на здравеопазването (МЗ) ще може да финансира областните многопрофилни

...
Министерство на здравеопазването (МЗ) ще може да финансира областните многопрофилни
Коментари Харесай

Здравното министерство вече ще може да финансира областните многопрофилни болници

Министерство на здравеопазването (МЗ) ще може да финансира регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване , реши Народното събрание с признатите на второ четене промени в Закона за лечебните заведения. Промените бяха препоръчани от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС за обезпечаване на правна опция за субсидиране на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване. 

Според признатите текстове Министерство на здравеопазването ще може да финансира лечебни заведения за болнична помощ - многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване със 100 на 100 държавно присъединяване в капитала за поддържане готовността им за оказване на здравна помощ при изключителни обстановки, повреди и произшествия, в това число главно за обезпечаване на трудови хонорари на личния състав и оперативни разноски за обезпечаване на ток, вода, парно.

С промени сред първо и второ чете бяха позволени и гласувани промени и в Закона за здравното обезпечаване, написани в преходните и заключителни разпореждания на Закона за лечебните заведения.

Според признатите разпореждания, когато до влизането в действие на Закона за лечебните заведения, предварително е преустановен мандатът на шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от Народното събрание и не е признато решение за избор на нов шеф на НЗОК, Н ародното заседание приема решение за избор на нов шеф на НЗОК по новия ред , а срокът, в който Надзорният съвет на НЗОК разпорежда на подуправителя на НОЗК краткотрайно да извършва длъжността на шеф бе изменен от 30 дни на шест месеца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР