Министерство на вътрешните работи публикува проект на Закон за изменение

...
Министерство на вътрешните работи публикува проект на Закон за изменение
Коментари Харесай

МВР предлага законови промени в Националната система за спешни повиквания 112

Министерство на вътрешните работи разгласява план на Закон за изменение и допълнение на Закона за Националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112, демонстрира инспекция в уеб страницата на ведомството.

Законопроектът е направен по отношение на осъществяването на основен стадий от осъществяване на инвестицията по Националния проект за възобновяване и резистентност с план: " Подобряване на Националната система за незабавни връзки 112 ".

Проектът по проекта за възобновяване планува създаване на центрове за връзки от последващо потомство, които ще бъдат свързани, както и обезпечаване на широколентов продан на информация в мрежата на Националната система 112 – видео, данни, глас и текст в действително време, също и надграждане на системите с нови и модерни услуги.

Изграждането на центровете от последващо потомство ще обезпечи още установяване на точното местонахождение на обаждащото се лице и на случая, равносилен достъп на хората с увреждания, опция за пренасочване на незабавното повикване към най-подходящия център за приемане на незабавни повиквания, с цел да се подсигурява ефикасен достъп до службите за незабавно реагиране на всички жители.

В частичната предварителна оценка на въздействието на плана за промени се показва, че през последните три години на телефон 112 са признати 10 896 243 броя повиквания. През 2023 година броят на признатите повиквания е 3 761 279, а на регламентираните сигнали - 2 030 361.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР