Министерство на външните работи представи екипа и приоритетите си на

...
Министерство на външните работи представи екипа и приоритетите си на
Коментари Харесай

Служебният външен министър ще има двама заместници

Министерство на външните работи показа екипа и целите си на брифинг. На него стана ясно, че двама заместници ще има новият длъжностен министър Николай Милков.

Досегашният ни дипломат в Украйна Костадин Коджабашев става длъжностен заместник-министър на външните работи.

Велислава Петрова остава заместник-министър на външните работи и в този кабинет.

"Присъединяването към еврозоната и шенгенското съглашение, както и провеждането на изборите за Народно събрание на 2-ри октомври зад границата, са водещите цели на Министерство на външните работи ", съобщи Милков.

"Сред останалите неща, върху които ще се съсредоточим, са и присъединението на страната към Организацията за икономическо съдействие и развиване и подготовка от страна на страната на Първоначален меморандум с позиция по всеки един юридически инструмент на Организацията за икономическо сътрудничество и раз (Организация за икономическо съдействие и развитие), интензивно наличия на България в Европейски Съюз и НАТО и присъединяване на страната ни в груповите старания за справяне с актуалните рецесии ", означи още той.

От Министерство на външните работи дефинират като значими задания европейската интеграция на страните от Западните Балкани, както и отстояване и надграждане на постигнатото в последните месеци във връзка с европейския път на Република Северна Македония, а също по този начин и фокусиране на вниманието върху сътрудниците от Европейски Съюз и НАТО и върху други проблеми, свързани със сигурността в района.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР