Министерство на туризма представи България с национален щанд от забележителните

...
Министерство на туризма представи България с национален щанд от забележителните
Коментари Харесай

България бе представена на туристическото изложение във Варшава

Министерство на туризма показа България с народен щанд от забележителните 230 кв м на интернационалното туристическо ревю TTWarsaw. Мероприятието се организира в интервала 23-25 ноември 2023 година във Варшава, Полша.

Българският щанд провокира огромен интерес измежду посетителите с многото привлекателни атракции, които бяха показани. Страната ни е известна измежду полските туристи като дестинация, предлагаща най-вече почивки на Черноморието. Силен интерес този път провокира зимният, културно-историческият, СПА и уелнес, както и спортният туризъм.

Рекорден брой представители на туристическия отрасъл бяха на българския народен щанд измежду които 18 туроператори, туристически сътрудници, хотели, Столична община Оперативна програма Туризъм, Община Банско, Община Варна и други.



Н. Пр. Маргарита Ганева и Николай Костов, началник на Националното туристическо посланичество при Посолството на България във Варшава откриха щанда като поздравиха участниците и посетителите на ревюто. Николай Костов съобщи, че полският пазар е един от главните пазари за входящи туристи на страната ни като през месеците юни и юли 2023 година Национален статистически институт регистрира 144 хиляди визити на полски туристи в страната ни, което по отношение на същия интервал за 2022 година регистрира близо 23% растеж.

Сравнението със същия интервал през 2019 година демонстрира, че пазар Полша съвсем изцяло е достигнало нивото на входящи за България полски туристи.

Предстои огромна непрекъсната осведомителна реклама на полския пазар, като задачата е поляците да бъдат непрекъснато осведомени за целогодишния резистентен туристически артикул на дестинация България, акцентира Костов.

Още в първия ден, след откриването, българските представители бяха посетени от Анджей Гут Мостови, държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Република Полша, Доминик Борек, шеф на департамент в Министерството на спорта и туризма, мениджъри на водещи полски туроператори, публицисти и други. Полша е стратегически за страната ни туристически пазар, като партньорството сред двете страни е значимо за растежа на входящия ни туризъм, който е един предпочитаните браншове за българската стопанска система.



TTWarsaw е най-значимото събитие на територията на полската страна, обвързвано с туристическата промишленост, което дава опция за основаване на контакти с бизнес сътрудници, туристически организации и администрации.

В ревюто взеха присъединяване национални и районни туристически организации от целия свят, хотели, туроператори, туристически организации, авиолинии, круизи, снабдители на хотелиерско съоръжение, представители на медии и блогъри в промишлеността.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР