Министерство на туризма отговори на твърденията на вицепремиера Валери Симеонов,

...
Министерство на туризма отговори на твърденията на вицепремиера Валери Симеонов,
Коментари Харесай

МТ за обвиненията на Симеонов: Нямаме право да продаваме плажове, а само да ги управляваме

Министерство на туризма отговори на изказванията на вицепремиера Валери Симеонов, че отрасловият министър Николина Ангелкова приготвя продажбата на 20 дка плаж.

" По мотив изявления в обществената мрежа и медии Министерството на туризма осведоми, че няма право да продава плажовете, а единствено да ги ръководи, като ги отдава чартърен или на концесия според закона. Министерството на туризма е оправомощено да изиска изменение на кадастралните карти на плажовете. Това обвързване е вменено със закон на министъра " , пишат от ведомството.

Според тях точно такава процедура за сходство на профилираната с кадастралната карта е стартирала за морски плаж „ Слънчев бряг-юг “ заради събитието, че са налични профилирани карти, които са по–актуални от кадастралните. Специализираните карти се изготвят от Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

" За отдаването чартърен и на концесия на обекти изключителна държавна благосъстоятелност, каквито са морските плажове, е доста значимо за вярното осъществяване на процедурите и съставянето на правилни документи от страна на Министерството на туризма то да разполага с настоящи данни.

Затова Министерството на туризма изисква да бъдат обновени кадастрални картите в сходство със профилираните. Обикновено кадастралните карти датират от 2005 година, а профилираните карти са променени към 2015 година и отразяват много по-точно обективното положение на морския плаж ", прецизират от МТ.

По-рано през днешния ден вицепремиерът Валери Симеонов излезе с неофициална информация против Ангелкова. Според данните, изнесени от него, тя е поискала документално от районното министерство 20 дка плаж - изключителна държавна благосъстоятелност - да бъдат прекатегоризирани като частна държавна благосъстоятелност. По думите на Симеонов по този начин се приготвя продажбата на държавни имоти.

Само часове преди този момент Ангелкова оспори изказванията на Симеонов, че пет от най-популярните заведения в Слънчев бряг са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени. По думите ѝ пред Нова телевизия нередности при нощните заведения няма.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР