Министерство на труда и социалната политика (МТСП) проверява сигнал за

...
Министерство на труда и социалната политика (МТСП) проверява сигнал за
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за фалшиви формуляри за трудови книжки

Министерство на труда и обществената политика (МТСП) ревизира сигнал за подправени формуляри за трудови книжки .
 
Сигналът е подаден преди седмица от президента на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов . В него се показва, че на доста места у нас се продават трудови книжки, които са разпечатани от неоторизирани компании , с които министерството на процедура няма контракт.
 
„ Проверката сподели, че министерството има контракт с една компания още от 90-те години. Тя също подаде сигнал за съществуването на такива случаи. Ще проверим изнесеното в двата сигнала. Ако има нарушаване на договорни положения или на законодателството, ще има наказания. Ако става дума за закононарушение, ще сигнализираме прокуратурата “, увери общественият министър Бисер Петков.

По думите на Петков това е една по-стара история, като ще би трябвало да се ревизира до каква степен този контракт в действителност обвързва единствено една компания като оторизирана да издава и да разпечатва трудови книжки.
 БГНЕС-->
Лидерът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов сподели, че е схванал за измамите, като е събрал две и две - измами не могат да станат без пример за трудова брошура, когато той е уязвим, до измамата има една крачка. По думите му такива измами се правят непрестанно и по най-различен метод.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР