Министерство на транспорта е запознато с недоволството на от страната

...
Министерство на транспорта е запознато с недоволството на от страната
Коментари Харесай

Желязков намекна, че автоинструкторите не искат да спре корупцията в бранша

Министерство на превоза е осведомено с недоволството на от страната и заканата им да излязат на митинг на 7 октомври поради промени в Наредба 37 и 41. Запознат съм с настояванията им, само че дебатът за усъвършенстване на процесите за практическата и теоретична подготовка на се води от предходната година и всичко, което сега се показва като проблем е второстепенно . Така транспортният министър Росен Желязков разяснява тематиката пред БГНЕС.
„ Това, което вършим от една година, е непрестанно да консултираме с сектора всички ограничения и дейности, които от една страна са в интерес на по-добрата подготовка на водачите, въпреки това за понижаване на корупционния напън в системата и от трета страна да е в интерес на промишлеността и преподавателите на автошколите и центровете за подготовка. Това, към което се стремим, е да създадем подготовката проследима, по електронен път. Това да не е за сметка на обучаемите и да не е за сметка на центровете. За това всички електронни системи ще бъдат построени и поддържани от „ Автомобилна администрация “. В момента това се прави от „ Информационно обслужване “. Това са действия, които ще понижат субективните благоприятни условия за надписване, за подценяване, за операции в часовете по подготовка “, разяснява той.
 Да си купиш шофьорска брошура - към момента има по какъв начин Да си " купиш " шофьорска брошура - към момента има по какъв начин
Схеми за продажба на шофьорски книжки към момента си вървят. Една от най-популярните е авансово да се отбележат правилните отговори с хим...
Какво в действителност плануват измененията в Наредба 37 и 41?
Желязков акцентира, че сега наредбите са подложени на публично разискване, а не са влезнали в действие.
„ Ние не сме взели решение, ние сме стартирали оферти за решения, които би трябвало да се обсъдят с бизнеса. Разбира се, че ще има недоволни, изключително когато става въпрос за изсветляване на активността . Ние желаеме тази активност да е изсветлена “, сподели още той и добави, че подготовката може да стартира и преди навършването на пълноправие, както и че държат водачите да бъдат добре готови и не сътрудничат с администрация, която е склонна да си затваря очите за незадоволително положителната готовност на водачите.
Той дефинира поръчката за митинг като опит да се спъне процесът на разискване, а не да се търси действителен резултат. Според него е нямало да се стигне до тук, в случай че всички страни са били удовлетворени от качеството на подготовката на водачите и акцентира, че нито една от тези промени няма да докара до спомагателни разноски – било то за школите или за курсистите.
 Автоинструктори излизат на народен митинг на 7 октомври, в случай че Борисов не реагира Автоинструктори излизат на народен митинг на 7 октомври, в случай че Борисов не реагира
На 7 октомври автоинструктори излизат на народен митинг поради готвени промени от Изпълнителната организация " Автомобилна администрация...
По отношение на настояването на автоинструктори активността им да премине към Министерството на образованието и науката, Желязков сподели, че тази концепция ще бъде прегледана. Но още веднъж акцентира, че това е вторичен въпрос.
„ Това не е същината на въпроса. Ако премине към МОН, изпитите къде да се организират? Тази концепция сякаш е вторична, само че се стартират хипотези, които ще бъдат прегледани. За нас е значимо образователните центрове да имат свободата да образоват, само че и уговорката добре да образоват “, добави още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР