Министерство на правосъдието представи информационна система за единна входна точка

...
Министерство на правосъдието представи информационна система за единна входна точка
Коментари Харесай

МП представи електронна информационна система за запорите

Министерство на правораздаването показа осведомителна система за единна входна точка на запорите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“За много малко време се хванахме в ръце, стегнахме се и с много старания в 48-то Народно заседание минаха измененията в Наказателно-процесуален кодекс, което даде опция по време на служебното държавно управление на министър Зарков да се изготви подзаконовата уредба и през днешния ден да можем да представим тази система. Обхващат се два типа услуги - запори на движими движимости, които не подлежат на регистрация, а във втората част платформата за електронно обществени търгове най-сетне дава опция те да се организират в електронна среда. Това съобщи Борислав Ганчев, шеф на политическия кабинет на правосъдния министър Атанас Славов по време на представянето на новата осведомителна система за единна входна точка на запорите.

Стефка Калоферова от Министерство на правораздаването сподели, че министерството е бенефициент по план за създаване и внедряване на единна входна система за запори. Тя сподели, че плана е просрочен с шест години и добави, че той се извършва със съдействието на Камарата на правосъдните реализатори. “Бюджета на плана е към 298 757 лева ”, разясни тя.

Калоферова посочи, че в осъществяване на плана екипа, които взе участие е формиран от специалисти, измежду които Ангел Пепеланов, Анета Гатева, Калина Калугина, Снежана Стойкова, Недялка Драгоева, Ивелина Маринова и други

На базата на съдържащите се в тази система данни всеки, който има електронен автограф, ще може по електронен път да получава информация за наложени запори на движими движимости (пътнотранспортни средства, земеделска и горска техника, пътностроителна техника, плавателни и въздухоплавателни средства), както и информация за наложени запори на всяко лице (ако има такива.

В електронната система има няколко модула, измежду които електронна информация са съществуване на запор върху имущество, която се заплаща в МЕУ - 5 лева, Електронна информация са съществуване на запор върху лице, която се заплаща в МЕУ- 5 лева, електронно уведомляване на натрапен запор и електронно уведомляване при смяна на положението на наложения запор върху движимост, обявления за обществена обмен, както и електронно обществена обмен. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР