Министерство на отбраната се е договорило за засилено военно сътрудничество

...
Министерство на отбраната се е договорило за засилено военно сътрудничество
Коментари Харесай

Договорихме се за засилено военно сътрудничество с Великобритания

Министерство на защитата се е договорило за засилено военно съдействие с Англия. Това е станало през днешния ден на среща сред министър Драгомир Заков и заместник-министър Йордан Божилов с министъра на Въоръжените сили на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия Джеймс Стивън Хийпи, оповестиха от пресцентъра на военното ведомство.

По време на диалозите беше маркиран градивният разговор сред двете страни в областта на военното съдействие. Бяха наранени и предпочитаните за страната ни въпроси, свързани с придобиването на нови качества и рационализация на българските Въоръжени сили. Очертани бяха вероятностите за развиване на взаимоотношенията в региона на защитата, както и последващите стъпки за развиването на стратегическото партньорство сред България и Обединеното кралство.

Сред главните дискутирани тематики беше развиването на обстановката в Украйна и усложнената среда на сигурност в резултат на спора. Подчертано беше единството на страните-членки на НАТО в укрепването на сигурността в района с подхванатите ограничения за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на Източния фланг. Акцент в диалозите бе подложен и върху образуваната от България многонационална бойна група под оперативния надзор на Върховния главнокомандващ на НАТО в Европа, която ще способства за увеличение на отбранителните качества на Алианса в района.

В рамките на полемиката беше подчертана нуждата от взаимни дейности за битка с дезинформацията. От българска страна беше декларирано, че тематиката е на напред във времето в дневния ред и България прави оценка високо английската поддръжка в тази област.

В срещата взеха присъединяване и изключителният и пълномощен дипломат на Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия Н. Пр. доктор Роб Диксън и шефовете на дирекции „ Отбранителна политика и обмисляне “ и „ Стратегическо обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев и бригаден военачалник Здравко Пехливанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР