Министерство на Отбраната на война с кмета на Поморие за

...
Министерство на Отбраната на война с кмета на Поморие за
Коментари Харесай

Министерство на отбраната на война с Поморие за Военния санаториум

Министерство на Отбраната на война с кмета на Поморие за боен парцел, твърди източник на News.bg. Двете институции се борят за парцела на Военния санаториум край морския бряг.

В сряда, 20 юли се чака Общинският съвет на Поморие да анулира решение от 1931 г, с което признателните локални поданици подаряват земя на министерството на защитата за изграждане на днешния Военен санаториум.

 Кметът на Поморие си желае Военния санаториум
Кметът на Поморие си желае Военния санаториум

Като мине под сдружението " Вита " нямало да работи с Национален осигурителен институт

С решение на Градския общински съвет на град Анхиало от 1931 година /Протокол №46 от 10.11.1931 г./ са дарени на Министерството на защитата 5 декара място за сграда " Дом за почивна станция за инвалидите ", а с решение от 1 февруари 1932 година в допълнение са дарени още 2470 кв.м.

С следващи заповеди на ръководителя на Бургаския областен национален съвет - заповед №403/01.03.1961 са придадени още 2240 кв.м и заповед №279/15.03.1971 са придадени в допълнение 456.25 кв.м.

 Спорове за собствеността и отговорността за санаториума в Поморие
Спорове за собствеността и отговорността за санаториума в Поморие

Общината оспорва подаяние от 1932 г, от клиниката чакат лиценз от Министерство на здравеопазването

Според източник на News.bg задачата на кмета на Поморие е да постави ръка на тази скъпа земя на брега на Черно море, сякаш воден от отбрана на локални ползи. Според съперниците на концепцията, задачата е да се присвои военния парцел. Мотивацията на кмета, считат те, е чисто персонална. Единствената цел е парцелът да бъде лишен от МО и възложен на смесено комерсиално сдружение сред общината и частни лица, твърди източникът.

Схемата е позната - парцелът да влезе като апортна вноска в това сдружение, след което неговият капитал да бъде вдигнат от частните лица и по този начин те да сложат ръка върху парцела, като лишат военноинвалидите от опция за отмора по техния джоб и да създадат голям първокласен хотел на брега на морето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР