Министерство на отбраната на Съединените щати разследва как секретни военни

...
Министерство на отбраната на Съединените щати разследва как секретни военни
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Планове на САЩ и НАТО за войната в Украйна изтекоха онлайн

Министерство на защитата на Съединените щати проверява по какъв начин секретни военни документи с проекти на Съединени американски щати и НАТО за подсилване на въоръжените сили на Украйна преди плануваната контраатака са изтекли онлайн. Това " Ню Йорк таймс ", като се базира на събеседници в Белия дом.

Документите се интензивно от прокремълски канали в " Телеграм ". Според " Ню Йорк таймс " това е първият пробив на съветското разузнаване, който бива оповестен от началото на войната в Украйна, и удар по американското, до момента в който Съединени американски щати се пробват да оказват помощ на Украйна.

Плановете се появиха в " Туитър " и " Телеграм " по-рано през седмицата и в администрацията на президента Джо Байдън пробват да ги " отстранен ", само че това е било несполучливо все още на публикуването на публикацията.

Датата на документите е 1 март 2023 година - с други думи, те основават визия по какъв начин са изглеждали украинските потребности към тази дата.

В тях има графици за доставки на оръжие, бройка на войските, разноски за муниции, само че не и съответни бойни проекти за украинското контранастъпление. Липсват и срокове; Съединени американски щати го чакат след месец съгласно обществено и импровизирано правени мнения, Украйна приказва за края на април и началото на май.

Сред информацията обаче са сведения за 12 бойни бригади, създавани от въоръжените сили на Украйна, от които девет се приготвят и доставят от Съединени американски щати и НАТО. Една част е трябвало да са окомплектовани до 31 март, останалите - до 30 април.

Украйна се притесняваше таман от течове

Документите сочат и че за деветте бригади (украинските са по 4000-5000) са били нужни общо над 250 танка и над 350 механизирани машини. По-рано " Ройтерс " оповестиха за готвени 40 хиляди души за контраофанзивата в Украйна.

Не всичко в документите е автентично; някои военни анализатори приказват за редакция, да вземем за пример в оценката на броя починали съветски (16 хиляди до 17 500) и украински сили (71 500). Не е известно дали това не е опит за дезинформация от страна на Москва и да обслужва потребностите ѝ да оформя описа за Украйна, само че някои от слайдовете наподобяват същински и това може да донесе скъпа информация на Русия.

Пример е информацията какъв брой бързо Украйна изразходва предоставените муниции за реактивните системи за залпов огън HIMARS, предоставени от Съединени американски щати. " Пентагонът в никакъв случай не е заявявал обществено какъв брой бързо украинските бойци употребяват мунициите за HIMARS; документите го вършат. "

За 13 месеца война Вашингтон е предоставял помощ по разнообразни въпроси - за съветски командни пунктове, хранилища за боеприпаси и други. Украйна обаче бе внимателна в това да споделя личните си военни проекти, евентуално тъй като се притеснява от течове; даже през лятото американски разузнавачи споделяха, че постоянно схващат съветските проекти по-добре от украинските. Споделянето на разследващи данни стана по-интензивно едвам през есента, отбелязва и медията, написа " ".

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР