Министерство на образованието и науката предприема извънредни мерки заради лошите

...
Министерство на образованието и науката предприема извънредни мерки заради лошите
Коментари Харесай

МОН въвежда ново входно ниво за 9-ти клас заради лоши резултати на учениците

Министерство на образованието и науката подхваща изключителни ограничения поради неприятните резултати на учениците първоначално на гимназиалното образование. Мерките се афишират ден преди публикуването на глобалното изследване на знанията на 15-гогдишните възпитаници PISA, което се организира на 4 години. Информацията за всички страни още е под ембарго, само че от свиканата авансово конференция за оповестяване на ограничения може да се чака, че резултатите за България се утежняват. 

 

За да се показа по-добре на идващото издание, МОН е решило да оказва специфична поддръжка на учебните заведения, участващи в самото проучване. От това обаче излиза, че поддръжката ще е единствено за извадка от учебни заведения, а не за цялата просветителна система.

 

Ще бъде въведено и ново входно ниво при започване на 9-ти клас, тъй че да може да се работи целеустремено по премахване на съответните пропуски в знанията на учениците.

 

Ще бъдат създадени и специфични модули към националните стратегии, които да са свързани с възстановяване на уменията на учителите и на учениците за работа със характерния формат на въпросите от PISA.

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР