Министерство на образованието и науката потърсило независимо мнение от специалисти,

...
Министерство на образованието и науката потърсило независимо мнение от специалисти,
Коментари Харесай

МОН: Няма сгрешени на отговори на матурата по английски

Министерство на образованието и науката потърсило без значение мнение от експерти, неучаствали в правенето на изпитния материал, по отношение на извършения държавен зрелостен изпит по британски език, като предмет по желание. Това оповестиха от Министерство на образованието.

След детайлната инспекция на теста беше открито, че няма сбъркани въпроси, а материалът е насочен към равнище B2 от Общата европейска езикова рамка и съпоставим с компликацията на останалите изпити по непознати езици. Становището на специалистите е, че няма позволени правописни и граматически неточности в изпитния материал, настояват от МОН.

Всички текстове са истински, основани на литературен език, засягат необятно тиражирани в медиите модерни или универсални тематики и не изискват профилирана подготовка в избрана област.

Прави усещане, че получените сигнали в МОН засягат разнообразни въпроси и няма такива, които да се повтарят във всички тъжби. Ясно става още, че най-трудни за зрелостниците са се оказали текстовете за слушане и за четене с схващане. Коректно е да напомним, че обратно на наложилото се очакване, с цел да проявят тези умения, от зрелостниците се изисква не просто да открият в текста тъкмо възпроизвеждане на питането, а да потвърдят схващане в подтекст, познаване на синоними и езикови структури. Точно тези компетентности са основни и нужни и демонстрират езикова просветеност, разясняват още от министерството.

 Абитуриенти на митинг поради грешките в матурата по британски език Виж още Абитуриенти на митинг поради грешките в матурата по британски език
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР