Министерство на образованието и науката осигури необходимите средства на Национална

...
Министерство на образованието и науката осигури необходимите средства на Национална
Коментари Харесай

МОН отпусна 430 000 лв за основен ремонт на покрива, мълниезащитна и заземителна инсталация на Национална Априловска гимназия и Националния музей на образованието – Габрово

Министерство на образованието и науката обезпечи нужните средства на Национална Априловска гимназия в размер на близо 430 000 лева за цялостното довеждане докрай осъществяването на „ Основен ремонт на покрива, мълниезащитна и заземителна апаратура “ към план „ Основен ремонт, реституция и рационализация на постройка на Национална Априловска гимназия и на Националния музей на образованието – Габрово “.

Писмо за отпуснатите средства получиха през днешния ден шефът на гимназията на началникът на РУО – Габрово.

Средствата са от капиталовата стратегия на министерството за 2022 г и са отпуснати след извършена работна среща на регионалния шеф Ралица Манолова с началника на кабинета на министъра на образованието доктор Иван Модев и началника на кабинета на министъра на културата Николай Сайков, по време на която са обсъждани опциите за реализиране и осъществяване на планове в региона на реставрационно-консервационните действия на публично значими здания в региона, както и благоприятни условия за принадлежности за финансиране на сходни действия. – осведоми госпожа Манолова.

„ Сградата на Национална Априловска гимназия е светиня за всички нас, освен габровци, а за страната ни. Тя е благосъстояние – в архитектурен, културен и учебен аспект и аз одобрих като собствен дълг и идея намирането на метод да я съхраним. “ – изясни регионалният шеф и акцентира, че е признателна за изключителното схващане и бързата реакция от страна на страната. Манолова е безапелационна, че в лицето на МОН вижда подготвеност и воля за дотъкмяване на този план до края, с цел да може учениците и учителите да организират образователен развой в естествени условия. Получила е увещание, че следва утвърждение на средствата за ремонт и на сутерена, от страна на МОН. След което остава последната стъпка за реализация – реституция на фасадата и ограничения за енергийна успеваемост и промяна на дограма, за което Министерство на културата е поело ангажимент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР