Министерство на образованието и науката одобри внесеният проект на община

...
Министерство на образованието и науката одобри внесеният проект на община
Коментари Харесай

Община Сандански с одобрен проект за изграждане на спортна площадка по мини футбол в двора на IIОУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Яне Сандански“ 

Министерство на образованието и науката утвърди импортираният план на община Сандански за създаване на спортна площадка за минифутбол в дворa на Второ главно учебно заведение "Христо Смирненски " - и Профилирана Гимназия "Яне Сандански " - град Сандански.

В двора на двете учебни заведения ще бъде построена нова открита спортна площадка - футболно игрище, с размери 40 м х 20 м. с настилка от изкуствено тревно покритие.

Проектът на община Сандански по Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения е на стойност 135885 лв..

Очаква се строителните действия да стартират през месец октомври и да приключат до края на актуалната 2022 година

Новоизграденото футболни игрище с изкуствена трева ще бъде стопанисвано взаимно от общинските просветителните институции на IIОУ „ Христо Смирненски “ – и ПГ „ Яне Сандански “ – град Сандански.

Всички 1154 ученика от двете учебни заведения ще могат да практикуват най-популярният и обичан спорт - футбол в подобаващи и безвредни условия.

Новата открита спортна площадка ще има и енергийноефективнасистема за изкуствено осветяване сLED осветители.

Физическото образование и спорта в учебно заведение са освен люлка на българските спортни гении, само че и място, възпитаващо генерации наред на практикуването на всеобщ спорт и спорт за здраве.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР