Министерство на финансите подкрепя Проект на решение за определяне на

...
Министерство на финансите подкрепя Проект на решение за определяне на
Коментари Харесай

Асен Василев пое ангажимент да внесе в НС проект на бюджет много скоростно, за да бъде приет и обнародван до 31 юли

Министерство на финансите поддържа Проект на решение за установяване на спомагателен период за събиране на доходи, за осъществяване на разноски и за даване на прехвърляния. Той е нужен, с цел да има софтуерно време с цел да бъде признат Бюджетът на България за 2023, който не беше импортиран, не беше прегледан м.г., както е по Закона за обществените финанси,заяви министърът на финансите Асен Василев.

„ Това решение дефинира последователността на заплащанията и дава опция събираните доходи да бъдат употребявани за заплащания от Закона за обществените финанси. Това върви в комплект и със Законопроект за смяна на удължителния закон, което ще освободи заплащанията за общините и за здравна каса, тъй че те да могат да се извършат в цялостен размер “, сподели Василев, като уточни, че това решение следва да важи до приемането на нов бюджет, само че не по-късно от 31 юли.

Той увери, че Министерството на финансите поема ангажимент да внесе план на бюджет доста скоростно в Народното събрание, тъй че да има задоволително време той да бъде признат и обнародван до 31 юли т.г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР