Министерство на електронното управление инициира и създаде Консултативен съвет (КС)

...
Министерство на електронното управление инициира и създаде Консултативен съвет (КС)
Коментари Харесай

Министър Георги Тодоров постави началото на Консултативен съвет на ИКТ общността

„ Министерство на електронното ръководство инициира и сътвори Консултативен съвет (КС) на ИКТ общността, като се ангажира да бъде дейна страна в работата на Съвета. Ще имате опция да чуете нашата визия за развиването на бранша, ще обменяме хрумвания и оферти, с цел да можем като администрация да отговорим оптимално на вашите упования ". С тези думи, министърът на електронното ръководство Георги Тодоров се обърна към представителите на браншови организации при откриването на първата среща на Конституционен съд в Министерство на електронното ръководство. „ Очакваме от вас

да ни подпомагате с насъбрания опит и познания, там, където се чувствате най-подготвени и способени ", добави още той. Министър Тодоров пожела работата на Съвета да бъде ползотворна и за двете страни и акцентира, че ИКТ секторът е задоволително еластичен и новаторски и тегли цялата стопанска система и страна напред.

Заместник-министър Благовест Кирилов подчертава на положителното взаимоотношение сред МЕУ и ИКТ общността и акцентира, че това е моделът, който е работещ. „ Министерството стартира с редица начинания в кибермесеца през октомври и продължи с начинания на киберобщността при започване на тази година, които събраха на едно място бизнеса, страната и научните среди ", сподели заместник-министърът. Той посочи, че министерството ще търси ефикасния метод на връзка и взаимоотношение с всички заинтригувани страни, с цел да има противоположната връзка от браншовите организации във всички посоки на цифровата промяна.

По време на срещата, представители на бизнеса показаха своите терзания за неналичието на синергия по връзки на ИКТ бранша у нас, което отрежда на България едно от последните места в Европа по цифровизация на електронните услуги. Те предложиха да бъде основано единно звено, координиращо политиките в тази област. Изложена бе и самодейността на част от киберобщността - „ Попитайте Министерство на електронното ръководство ", която е част от полемиките в информационния " Discord " канал на Киберклуба. Присъстващите се сплотиха към концепцията, Консултативният съвет да е резистентен, решенията да водят до действителни резултати, което ще бъде в полза на страната и обществото.

Представители от тридесет и една организации на бизнеса, академичната общественост и неправителствени организации се включат в работата на Консултативния съвет, с експертиза при подготовка на политики и регулации в разнообразни тематични ресори. Форматът на Съвета остава отворен и за други браншови организации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР