Министерство на електронното управление и Военна академия Г. С. Раковски“

...
Министерство на електронното управление и Военна академия Г. С. Раковски“
Коментари Харесай

МЕУ и Военната академия подписаха споразумение за сътрудничество

Министерство на електронното ръководство и Военна академия „ Г. С. Раковски “ подписаха Споразумение за съдействие, оповестяват от пресцентъра на министерството.

Споразумението беше подписано от министър и от началника на Военна академия „ Г. С. Раковски “, генерал-майор Тодор Дочев. От страна на Министерство на електронното ръководство на срещата участваха заместник-министърът на електронното ръководство Атанас Мазнев, Константин Азов, шеф на политическия кабинет на министъра и Ангел Петров – основен секретар на МЕУ.

„ Заедно ще работим, с цел да предоставим сигурност и независимост в цифровото пространство, по този начин нужни, с цел да се възползва всеки от преимуществата на технологиите “, акцентира министър Тодоров при сключване на Споразумението за съдействие.

„ Ние приготвяме студенти както в бакалавърския ни курс по киберсигурност, по този начин и в магистърската стратегия на Военна академия „ Г. С. Раковски “, тъй че това съдействие ще е от изключителна изгода и на двете институции “, съобщи началникът на Военната академия генерал-майор Тодор Дочев.

Сътрудничеството планува партньорство сред двете институции при реализиране на изследвания и научни проучвания в региона на електронното ръководство и неговата реализация, осведомителната сигурност и киберсигурността. Сътрудничество при подготовката на фрагменти за потребностите на държавната администрация, в региона на електронното ръководство, в интерес на жителите и бизнеса. Съвместни начинания и партньорство при основаване на нови специалности, отговарящи на насоките на цифровите трансформационни процеси в държавното ръководство и обществото.

След сключване на Споразумението, домакините от Военната академия показаха пред министър Тодоров и неговия екип, реновирания храм в двора на академията „ Св. Архангели “, срещнаха министъра и с историята на висшето военно учебно заведение. В историческия Комплекс „ Царски зали “ министър Тодоров получи почетния юбилеен знак на Военната академия по случай юбилейната 110 – годишнина от основаването на образователното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР