Министерският съвет взе решение за частично прекратяване на разпоредбите на

...
Министерският съвет взе решение за частично прекратяване на разпоредбите на
Коментари Харесай

Въвеждат визи за България и за руснаците със служебни и дипломатически паспорти

Министерският съвет взе решение за отчасти преустановяване на наредбите на съглашението сред държавните управления на България и Русия за взаимни пътувания на жителите, като по-специално се стопира действието на съглашението, съгласно което притежателите на дипломатически и служебни паспорти имат право на безвизов престой в България до 90 дни в границите на 180 дни от датата на прекосяване на границата , заяви Правителствената осведомителна работа.

Отбелязва се, че на 12 септември е влезнало в действие, което директно визира България. " Европейската комисия неведнъж е призовавала за преустановяване на двустранните визови съглашения сред държавите-членки на Европейски Съюз и Руската федерация, в това число безвизовия режим за притежателите на дипломатически и служебни паспорти ", се споделя в решението на държавното управление.

Уточнява се, че визовият режим за притежателите на служебни паспорти ще бъде въведен от 20 октомври, а за дипломатите към този момент е въведен от 25 февруари 2022 година

По-рано България отстрани облекченията за издаване на туристически визи на съветски жители и усили цената им до 80 евро. Времето за обработка на заявки за краткосрочна виза все още е 15 дни.
 Европейски Съюз отстранява визовите облекчения за руснаци
Европейски Съюз отстранява визовите облекчения за руснаци

Пълна възбрана за туристическите визи за руснаци не се чака
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР