Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане
Коментари Харесай

Откриват се процедури за възлагане на концесия на два морски плажа

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „ Поморие – юг “ в община Поморие и „ Обзор – Мотела “ в община Несебър.

Целта е обезопасяване на 13 май 2020 двата плажа и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Правителството дефинира концесиите на три плажа

Процедурите се организират по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е по 20 години за всеки от двата плажа.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за „ Поморие – юг “ е 180 880,13 лв. без Данък добавена стойност, а за „ Обзор – Мотела “ – 105 924, 15 лв. без Данък добавена стойност.

Размерът е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Морските плажове ще бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР