Министерският съвет - в сегашния си вид и след ротацията,

...
Министерският съвет - в сегашния си вид и след ротацията,
Коментари Харесай

Йотова саркастична към премиера: Денков усилено ни внушава, че той взема решенията

" Министерският съвет - в настоящия си тип и след ротацията, е " Б " тимът. " А " тимът са ръководители на парламентарни групи, някои от ръководителите на парламентарни комисии. Те взимат решенията. Досега Министерският съвет ги извършва съгласно своите благоприятни условия. "

Това съобщи в предстоящо сериозен звук вицепрезидентът Илияна Йотова, която отговори на журналистически въпроси в град Белово, където беше посетител на честването на 146-та годишнина от освобождението на Беловския край и празника на града,съобщиха от пресцентъра на президентството.

" Министерският съвет трябваше да има водеща роля в договарянията по приемането на България в Шенген. Това държавно управление реализира полурешение и направи втора стратегическа неточност след 2011 година, когато се съгласихме на политически критерии при напълно изпълнени механически критерии за участие. Грешката е в наличието на решението - не трябваше да се позволява толкоз тясно преплитане на критериите за участие с миграционната политика ", акцентира вицепрезидентът.

Тя съобщи, че е черноглед за приемането на България и със сухопътните граници до края на годината, каквито са поръчките на държавното управление.

На въпрос за втори вицепремиер при ротацията в лицето на Асен Василев, Йотова уточни, че " както всичко в така наречен сглобка, и това е сделка, против нещо е изтъргуван този пост ".

" От няколко дни министър-председателят Денков доста интензивно желае да ни внуши, че той взима някакви решения. Желая му триумф ", съобщи вицепрезидентът.

Попитана дали се чака президентът да забави процедурата по връчване на мандати, откакто сегашното държавно управление подаде оставка, с цел да се извърши така наречен ротация, Йотова акцентира, че Румен Радев ще съблюдава всички свои конституционни пълномощия и всички правила, както постоянно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР