Министерският съвет разреши съвместното изпълнение на задачи по усилване на

...
Министерският съвет разреши съвместното изпълнение на задачи по усилване на
Коментари Харесай

Италиански изтребители ще ни пазят 3 месеца

Министерският съвет позволи взаимното осъществяване на задания по увеличаване на защитата на въздушното пространство на страната ни от Военновъздушни сили на България и Италия.

Мисията е в осъществяване на ограниченията по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита (NATINAMDS), оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

За взаимното осъществяване на дилемите по увеличаване на въздушната защита (Air Policing) Военновъздушни сили на Италия ще дислоцират в интервала юли-ноември 2017 година в авиобаза Граф Игнатиево четири самолета „ Eurofighter Typhoon “ и до 110 души личен състав. Изпълнението на дилемите ще се прави в интервала 15 юли – 15 октомври.

Италианските дежурни самолети ще извършват задания по зона за дежурство във въздуха, прехват, образно опознаване и съпровождане.

Българските Военновъздушни сили ще продължат да извършват националните си задължения по носене на дежурство в Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита.

Всяка една от страните ще поеме разноските за личните сили и средства, участващи в дейностите по увеличаване на въздушната защита.

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса, допълват от държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР