Министерският съвет разреши продажбата на имоти, собственост на Български пощи“

...
Министерският съвет разреши продажбата на имоти, собственост на Български пощи“
Коментари Харесай

Сърница купува имоти на пощите за нуждите на общината

Министерският съвет позволи продажбата на парцели, благосъстоятелност на „ Български пощи “ ЕАД. Чрез търг с скрито наддаване ще бъде продаден неподвижен парцел в гр. Троян, както и аграрен парцел в Разград, който съставлява една втора идеална част от територия, предопределена за склад, с обща повърхност 14 155 кв. м. Чрез търг с скрито наддаване ще бъдат продадени и недвижими парцели в гр. Първомай, гр. Доспат, с. Ясна Поляна и с. Горна Росица. На община Димитровград сдружението ще продаде своя дял от общ неподвижен парцел – постройка със застроена повърхност 172 кв. м. – на цена не по-ниска от избраната от самостоятелен оценител.

„ Български пощи “ ЕАД ще продаде и три неизползвани пространства от постройка в Сърница на общинската администрация в града, която е и съсобстеник на парцела. Дружеството не употребява част от пространствата, които са негова благосъстоятелност, а в това време общинската администрация има потребност от спомагателни пространства за обезпечаване на услуги на жителите на Сърница. Продажбата ще се извърши посредством директно договаряне по цена, не по-ниска от избраната от самостоятелен оценител.

Също по този начин „ Български пощи “ ЕАД ще продаде на Агенция „ Митници “ каузи си от административната постройка на територията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Имотът е със застроена повърхност от 41 кв. м и не се употребява от сдружението. Съсобственикът Агенция „ Митници ” е направил предложение за покупка по отношение на осъществяването на план „ Реконструкция на ГКПП-Калотина ” и плануваното разширение на трасето за влизащи коли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР