Министерският съвет провежда първото си редовно заседание днес. От тук

...
Министерският съвет провежда първото си редовно заседание днес. От тук
Коментари Харесай

Министерският съвет се събра на първото си редовно заседание

Министерският съвет организира първото си постоянно съвещание през днешния ден. От тук нататък постоянните ни съвещания ще се организират в сряда, посочи при започване на съвещанието министър председателят Кирил Петков.

Това, което се случи през вчерашния ден за заледяване на цените на тока е доста значим знак, че от тук нататък преди да има сериозен разбор в системата, не можем да даваме цените съм крайни консуматори. Това ще става единствено, когато сме видели, че всичко допустимо за понижаване на цените е направено и тогава ще подаваме цени, заяви още Петков.

Той изясни още, че през вчерашния ден е извършен градивен разговор с регионалните шефове. Днес чака цялостен отчет от тях за вредите в съответни цени и количества, с цел да може незабавно да бъде отпусната помощ. И с цел да сме сигурни, че изразходваните средства ще бъдат тествани в разходната част, акцентира министър-председателят.

6 от деветте точки в дневния ред на съвещанието на Министерски съвет през днешния ден са свързани с разпределяне на спомагателни средства в образованието. Радвам се, че МОН даде няколко точки за повече вложения в детски градини и учебни заведения. Радвам се че на първото ни съвещание започваме с това и то ще бъде приоритет на Министерски съвет, съобщи Петков.

Той посочи още, че следва да пътува с министъра на външните работи за Брюксел, с цел да представим целите на новото държавно управление пред европейските водачи.

Кирил Петков акцентира със удовлетворение и новината от през вчерашния ден, че високото пеене от селата Долен и Сатовча беше прието от ЮНЕСКО за нематериално културно завещание.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР