Министерският съвет проведе редовното си заседание в сряда. По отношение

...
Министерският съвет проведе редовното си заседание в сряда. По отношение
Коментари Харесай

Транспортният министър: Сформиран е кризисен щаб за кораба Вера Су

Министерският съвет организира постоянното си съвещание в сряда.

По отношение на заседналия край крайбрежията на Камен бряг транспортен съд " Вера Су " и опитите за неговото разтоварване и евакуиране, транспортният министър Христо Алексиев съобщи, че има съществени забележки и ще търси отговорност, като това ще стане още през днешния ден. Сформиран е спешен щаб, който да работи координирано в цялата страна и всички виновни институции.

В момента времето в региона на кораба е доста неприятно и има два съществени целта - околна среда, здравето на хората и вероятно изтегляне на екипажа, в случай че времето се утежни в допълнение, сподели Алексиев.

" Това, което видях, е една незаконна безнаказаност години обратно - няма създадени процедури по какъв начин се реагира, никаква ресурсна обезпеченост от страна на страната и от страна на частния бизнес. Бяха мобилизирани всички запаси и те се оказаха незадоволителни, в случай, че в закона е ясно записано каква подготовка би трябвало да има страната в такива случаи ", сподели той.

Горивото е източено от кораба, увери транспортният министър.

В момента се вършат пет проекта за изваждане на кораба и неговото разтоварване. Нищо няма да бъде направено, което до води до увреждане до околната среда и хабитатите, които се намират в морето. Следим обстановката, сподели още той.

Очаква се министрите да одобряват доклад за осъществяването на Държавния бюджет за 2020 година и на отчета към него, на годишния отчет и доклад за активността на държавния фонд за гарантиране резистентност на държавната пенсионна система за 2020 година, на годишния доклад за положението на държавния дълг за 2020 година и за предложение до Народното събрание за приемане на доклада за осъществяването на Държавния бюджет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР