Министерският съвет прие Решение за промяна на представителите на държавата

...
Министерският съвет прие Решение за промяна на представителите на държавата
Коментари Харесай

Петко Стефановски е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

Министерският съвет одобри Решение за смяна на представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, оповестява държавният пресцентър.

За представители на страната са избрани Петко Стефановски, Иванка Динева и Стефан Белчев, на мястото надлежно на Михаил Околийски, Илко Гетов и Георги Клисурски, оповестява БНР.

Доц. доктор Петко Стефановски понастоящем е заместник-министър на опазването на здравето. Той е ученик на Медицински университет - Плевен, където приключва „ Медицина “, а по-късно и „ Обществено здраве и здравен мениджмънт “. Има добити специалности по „ Спешна медицина “ и „ Анестезиология и интензивно лекуване “ към Медицински университет - Плевен. От 2014 година е част от преподавателския състав на катедрата по Анестезиология и интензивно лекуване към МУ - Плевен. Д-р Стефановски е бил дълготраен началник на „ Спешно поделение “ в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Д-р Георги Странски “ в град Плевен.

Иванка Динева има 22-годишен професионален опит в бранша, като е заемала и заема разнообразни управителни длъжности. Към момента е Изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, която е вторичен разпоредник с бюджет към министъра на опазването на здравето и работата и е обвързвана с контрола на здравната активност в лечебните заведения, функционалности, администриращи процеса по регистрация на лечебни заведения и всички действия, свързани с трансплантацията и донорството в страната. Преди това Динева е била шеф на РЗОК-София град, консултант на заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика, подуправител на Национална здравноосигурителна каса, консултант на министъра на опазването на здравето, юрист - Софийска адвокатска гилдия, работила е и като икономист в РЗОК-София град. Г-жа Динева има висше обучение с образователно-квалификационна степен бакалавър по компетентност „ Стопански и финансов надзор “, висше обучение с образователно-квалификационна степен магистър по компетентност „ Счетоводство и надзор “ и висше обучение с образователно-квалификационна степен магистър по компетентност „ Право “.

Стефан Белчев понастоящем е заместник-министър на финансите. Той има 28 години професионален опит в региона на вътрешния одит и финансовия надзор в обществения бранш. Притежава научна степен „ лекар по стопанска система “ с научна компетентност „ Счетоводна отчетност, надзор и разбор на стопанската активност “. Започнал е трудовият си път през 1996 година като финансов инспектор в Столично ръководство на „ Държавен финансов надзор “. От 2006 година е шеф на дирекция „ Вътрешен одит “ в Министерството на финансите, а от 2016 година е шеф на дирекция „ Методология на контрола и вътрешен одит “ в Министерството на финансите. От юли 2021 година до февруари 2024 година е заемал поста шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия, а досега е бил шеф на дирекция „ Контрол върху финансовите вложения “ в министерството.

За ръководител на Надзорния съвет на НЗОК е избран Петко Стефановски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР