Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Закон

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Закон
Коментари Харесай

Правителството одобри промени в Закона за българското гражданство

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на план на Закон за изменение и допълнение на Закона за българското поданство. Предложеният законопроект цели прецизиране и допълнение на процедурите във връзка с смяната на поданството, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Със законопроекта се планува допълнение на изискванията за придобиване на българско поданство от лица с български генезис, както и от лица с родител, придобил българско поданство, като владеенето на български език се вкарва като наложително изискване.

Предлага се и основаването на наредба, която да прави невероятно освобождение от българско поданство на лица, против които има формирано наказателно произвеждане от способен орган, както и на такива, които имат непогасени финансови отговорности към българската страна или към българско физическо или юридическо лице, открити с влезнал в действие акт на способен орган.

Съществен миг в законопроекта е основаването на наредба, която планува опция за анулация на натурализацията в случаите на редовно и съзнателно уронване на престижа на Република България, на българските институции и национални ползи посредством тирада на ненавист или при осъществяване на деяние от ненавист против българската страна, нейни жители и/или български общности в чужбина.

Предлага се също по този начин прекратяване на съществуването на Консултативния съвет при Изпълнителната организация за българите в чужбина.

Със законопроекта се планува още връчването на удостоверенията за придобиване на българско поданство да се прави на тържествена гала, която ще се прави в Министерството на правораздаването или в дипломатическите и консулски представителства на Република България в чужбина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР