Министерският съвет прие Решение за одобрение създаването на Многопрофилна болница

...
Министерският съвет прие Решение за одобрение създаването на Многопрофилна болница
Коментари Харесай

МС одобри създаването на Детска болница в Бургас

Министерският съвет одобри Решение за утвърждение основаването на Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Св. Анастасия “ ЕООД, гр. Бургас. Новото лечебно заведение ще бъде многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания, като се основава с Решение на Министерския съвет в сходство със Закона за лечебните заведения.

Тригодишният бизнес проект за развиването на болница „ Св. Анастасия “ планува лечебното заведение да разполага със 133 болнични кревати.

Въз основа на постъпили от РЗИ и НЦОЗА данни и информация е направена сложна оценка от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “. Констатирано е, че реализирането на плана на община Бургас за откриване на лечебно заведение за болнична помощ само за деца дава отговор на потребностите и ще обезпечи високоспециализирано и сложно лекуване на пациентите, като ще способства за навременността и качеството на предоставяната педиатрична помощ освен в област Бургас, само че и в целия Югоизточен регион.

Разкриването на профилирано лечебно заведение за болнична помощ за деца е в унисон с анализите и рекомендациите в Националната здравна карта на дълготрайните потребности от здравни услуги, призната неотдавна от Министерския съвет.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и мнение от НЗОК, съгласно което новите действия „ ще бъдат планувани във финансовите проекти на НЗОК за интервала от 2027 година “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР