Министерският съвет прие Постановление за увеличаване на акционерното участие на

...
Министерският съвет прие Постановление за увеличаване на акционерното участие на
Коментари Харесай

Болница Света Анна ще се сдобие с нова медицинска апаратура

Министерският съвет одобри Постановление за увеличение на акционерното присъединяване на страната в капитала на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Света Анна “ - София АД, гр. София. Увеличението на капитала ще се извърши посредством издаване на нови акции, след осъществяване на парична вноска в размер на 970 000 лева

Със средствата се планува да бъде закупена здравна инсталация за потребностите на Клиника по кардиология при „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Света Анна “ - София АД, посредством възлагане на социална поръчка с предмет: „ Доставка, монтаж и въвеждане в употреба на С-рамо, Система за инвазивни електрофизиологични криотерапевтични процедури и Операционна маса за Клиника по кардиология и образование на личния състав за работа с нея “.

Министерският съвет утвърди също по този начин изменение на Постановление №88 от 2018 година за даване на безлихвена възмездна финансова помощ на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “ - АД, гр. Враца, и на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ - АД, гр. Ловеч. С постановлението се удължава срокът за възобновяване на средствата от лечебните заведения до 10.12.2022 година

Проектът на Постановление подхожда и извършва политиката на държавното управление за възстановяване действието и контрола на здравната система в страната и повишение качеството на здравната помощ. Очакваните резултати от приемането на постановлението са свързани с нормализиране на активността на лечебните заведения и оптимално облекчаване на потребностите на популацията от болнична здравна помощ в областите Враца и Ловеч.

С друго разпореждане държавното управление утвърди промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 година по отношение на увеличение капитала на комерсиално сдружение и увеличение на акционерното присъединяване на страната в капитала на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Д-р Тота Венкова” АД, гр. Габрово. Държавата ще усили акционерното си присъединяване в капитала на сдружението посредством парична вноска в размер на 490 000 лева от бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 година Със средствата се планува да бъде осъществен ремонт и реорганизация на Акушеро-гинекологично поделение на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Д-р Тота Венкова “ АД, гр. Габрово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР