Министерският съвет прие доклад за изпълнението на Плана за действие

...
Министерският съвет прие доклад за изпълнението на Плана за действие
Коментари Харесай

България вече работи по Плана за Брекзит без сделка

Министерският съвет одобри отчет за осъществяването на Плана за деяние на Република България при отдръпване на Обединеното кралство от Европейски Съюз без съглашение. Подготовката за Брекзит без съглашение протича на две равнища: Европейски Съюз и национални институции .

На равнище Европейски Съюз са направени 19 законодателни оферти , обхващащи най-неотложните ограничения за справяне с непосредствените последствия от Брекзит без съглашение.

Те ще разрешат опазване на безвизовото пътешестване от и за Обединеното кралство, координацията в системите за обществена сигурност, гарантиране на транспортните връзки, както и бюджета на Европейски Съюз.

На национално равнище способените ведомства означават забележителен прогрес по осъществяването на Плана за деяние за Брекзит без договорка.

Предприети са законодателни промени в Закона за чужденците в Република България, извършени са обучителни действия за администрацията , изпратени са осведомителни известия до лицата, търгуващи с Обединеното кралство .

Българските институции към този момент имат обособени рубрики на уеб страниците си , отдадени на Брекзит, които да осведомят заинтригуваните лица за измененията в съответния бранш.

Министерство на външните работи има графа, в която се разгласява информация за български жители и компании. На уеб страницата има и графа на британски език за английските жители, живеещи у нас. Редица други институции разгласяват потребна информация от своята подготвеност.
 28 пъти обяснявали на българите в Англия какво да вършат след Брекзит
28 пъти обяснявали на българите в Англия какво да вършат след Брекзит

Информационни дни за българската общност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР