Министерският съвет освободи изпълнителния директор на Националната агенция за приходите

...
Министерският съвет освободи изпълнителния директор на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Асен Василев връща Румен Спецов начело на НАП

Министерският съвет освободи изпълнителния шеф на Националната организация за приходите (НАП) Борис Михайлов заради утежняване на събираемостта на приходите от Данък добавена стойност.

За началник на Агенцията е назначен още веднъж Румен Спецов.  Според Министерски съвет той е висококвалифициран специалист с дълготраен опит в Национална агенция за приходите и в региона на данъчната политика и законодателство, както и отбраната на националната сигурност.

Спецов е приключил Стопанската академия " Д. А. Ценов " - Свищов със специалности " Икономика и търговия " и " Вътрешен финансов надзор ", Академията на Министерството на вътрешните работи със компетентност " Защита на националната сигурност ".

В интервала 2001-2015 година е заемал разнообразни експертни и управителни длъжности в Националната организация за приходите. Професионалният му опит е обвързван с разбор и следствие на данъчни измами, оценяване на риска на комерсиалните браншове, взаимна работа с ДАНС, прокуратурата и задгранични партньорски организации и служби, добавя Министерски съвет. Румен Спецов е съветник в региона на финансите и данъчното законодателство. Той  заема длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите от май 2021 година до август 2022 година

Припомняме, още за началник на Национална агенция за приходите по време на първия длъжностен кабинет на Стефан Янев от за съмнителна продажба на компания от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на отговорности към държавния бюджет. Асен Василев, към този миг - финансов министър,. Също по този начин той персонално пое отговорност за назначанието.

Впоследствие Александър Иванов и Тома Биков намериха и демонстрираха със стрийм във фейсбук - " Гранекс Трейдър " ООД, в село Ялботина. От показаното стана ясно, че парцелът е ненаселен, постройката е полуразрушена, а дворът - мъчнопроходим.

По-късно се оказа, че към хазната.

На 5 август 2022 година Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите по съображения, свързани с несъблюдение на отговорности по Закона за Националната организация за приходите. На негово място бе назначен Борис Михайлов.
 Правителството уволни Румен Спецов Обновена
Правителството уволни Румен Спецов

Според Министерски съвет повода са неизпълнени отговорности, по негови думи претекстовете са политически
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР