Министерският съвет одобри сключването на договори с Общини Пловдив, Девня

...
Министерският съвет одобри сключването на договори с Общини Пловдив, Девня
Коментари Харесай

Правителството одобри договори с Пловдив и още две общини за инфраструктура във връзка с бизнес инзвестиции

Министерският съвет утвърди сключването на контракти с Общини Пловдив, Девня и Плевен. С договорите ще се преуредят въпросите по разходването на предоставени през 2020г. и 2021 година от бюджета на Министерството на стопанската система средства за построяването на детайли от техническата инфраструктура, обществена общинска благосъстоятелност, в поддръжка и на сертифицирани по реда на Закона за поощряване на вложенията /ЗНИ/ капиталови планове.

Необходимостта от преуреждане на зародилите правни отношения е обвързвана с прекратяването на договорите за финансиране, заради закъснение при възлагането на съответните действия по реда на Закона за публичните поръчки. Те са свързани с процедури за оборване на решенията на възложителя и не подхванати от общините своевременни дейности за удължение на периодите по договорите за финансиране.

Общини Шумен и Кърджали са осъществили надлежно обектите „ Общински довеждащ път - продължение на бул. " Симеон Велики “, гр. Шумен и „ Изграждане на улица „ Първа индустриална “ и ремонт и реорганизация на сектор от улица „ Производствена “ в Промишлена зона изток, гр. Кърджали “. Министерският съвет утвърди разходването на предоставените от държавния бюджет средства от двете общини като разходвани в сходство с целевото им предопределение.

С решението се реализира споразумяване на финансовите връзки сред страната и Общините по отношение на построяването на детайли на техническата инфраструктура при изискванията и по реда на ЗНИ, за които страната е взела решения за поддръжка и е сключила контракти с вложителите, осъществяващи плановете.

Изгражданите инфраструктури предизвикват икономическото развиване на Общините и са в поддръжка също на сертифицираните капиталови планове за над 150 млн. лева Проектите са следните:,,Изграждане на фабрика за произвеждане на електронна здравна инсталация ", гр. Пловдив на „ БТЛ Индъстрийз “ АД, с планувана по него инвестиция в размер на 10,5 млн. лева " Увеличение на индустриалния потенциал на „ Алкомет “ АД, гр. Шумен, с планувана по него инвестиция в размер на 27 млн. лева, „ Инсталация за произвеждане, пакетиране и предпазване на сода бикарбонат “ на в Девня, с планувана по него инвестиция в размер на 60 млн. лева " Разширяване и рационализация на индустриалния развой на цех „ Рубин “, гр. Плевен, по който са регистрирани вложения в размер на 40, 28 млн. лева и „ Изграждане на енергонезависима фабрика за произвеждане на токозахранващи системи “, в Кърджали с инвестиция от 15 млн. лева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР