Министерският съвет одобри резултатите от участието на българската делегация в

...
Министерският съвет одобри резултатите от участието на българската делегация в
Коментари Харесай

Одобрени са резултатите от неформалното заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност

Министерският съвет утвърди резултатите от присъединяване на българската делегация в неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз по конкурентоспособност (космическо пространство), което се организира на 16 февруари 2022 година в гр. Тулуза, Франция. Делегацията беше ръководена от господин Даниел Лорер – министър на нововъведенията и растежа.

В рамките на неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз (ЕС) по конкурентоспособност в частта „ Космическо пространство “ министрите организираха полемика по тематиката „ Управление на придвижването в космоса и бъдещата сателитна система за сигурна свързаност“. България изрази поддръжка на новите начинания, свързани с възстановяване на цифровата съгласуваност и дефинирането на общ, европейски метод за ръководство на придвижването в космоса. Подчертано бе смисъла на укрепването на опциите на всички страни членки да вземат участие в търговски и научни планове по стратегиите и да има засилен пазарен метод и поддръжка от частен капитал в двете нови начинания. Те би трябвало да основат благоприятни условия за повече нови компании и работни места. Оценено бе смисъла на възходящото потребление на галактическите технологиите за даване на нови бизнес благоприятни условия, новаторски способи за опериране на стратегическите активи за Европейски Съюз и дефинирането на задачи, сериозни за сигурността на хората. В актуалния, дигитален свят сигурната съгласуваност, основана на галактически активи е стратегически инструмент за поддръжка на устойчивостта на Европейски Съюз. Създаването на дейно ръководство на придвижването в космоса е измежду инструментите за обезпечаването на безвредна и сигурна галактическа среда, за ефикасен достъп до космоса и за поддръжка на стратегическа самостоятелност на Европейски Съюз.

В рамките на неофициалното съвещание на 15.02.2022 година, от името на България, министър Лорер подписа Споразумение за европейска кооперираща страна с Европейската галактическа организация, посредством което се продължава взаимната работа сред България и ЕКА за развиване на устойчивостта и конкурентоспособността на българските предприятия в галактическият бранш, както и за запазване на научният капацитет. Договореното във второто Споразумение отразява упоритостите на България за активизиране на галактическите действия, създаване на резистентен и конкурентоспособен галактически бранш, интензивно присъединяване в галактическата стратегия на Европейски Съюз и разширение на опциите за присъединяване в стратегиите на Европейската галактическа организация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР