Министерският съвет одобри проекта на Статут на Българо-саудитска смесена междуправителствена

...
Министерският съвет одобри проекта на Статут на Българо-саудитска смесена междуправителствена
Коментари Харесай

България и Саудитска Арабия създават междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество


Министерският съвет утвърди плана на Статут на Българо-саудитска смесена междуправителствена комисия за икономическо съдействие. Целта на органа, който ще бъде основан, е разширение на търговско-икономическите връзки сред двете страни, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.

Комисията ще се състои от представители на българската и саудитската страна, съпредседатели и избрани от тях секретари. Ще заседава един път годишно, като съпредседателите авансово ще договарят дневния ред на срещата. Комисията ще разпознава нови благоприятни условия за съдействие и възстановяване средата за работа сред бизнес организациите на двете страни. Ще бъдат предлагани и промени в двустранната нормативна база за поощряване на икономическото и капиталовото съдействие.

С друго решение държавното управление упълномощи вицепремиера и министър на външните работи да подпише съглашението сред България и Саудитска Арабия за отбягване на двойното данъчно облагане във връзка с налозите върху приходите и попречване на отклонението от данъчно облагане. Проектът на документ беше утвърден на предходното съвещание на Министерския съвет. Сключването на данъчна конвенция ще сътвори правна база за активизиране и стимулиране на капиталовия климат, ще способства за реализирането на действителни и облекчени от данъчна позиция благоприятни условия за сдруженията да реализират стопанска активност в другата страна в разнообразни стопански браншове. Спогодбата ще разреши и на физическите лица да работят под разнообразни правни форми на активност – извънтрудови или трудови правни отношения, и ще докара до облекчаването на данъчната тежест, понасяна от данъкоплатците.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР