Министерският съвет одобри проект на Закон за ратифициране на Договор

...
Министерският съвет одобри проект на Закон за ратифициране на Договор
Коментари Харесай

За ратификация е предложен Договор между България и Асоциация Еврика АИСБЛ за Консорциум „Европейско партньорство за иновативни малки и средни предприятия“

Министерският съвет утвърди план на Закон за одобрение на Договор сред Република България и Асоциация Еврика АИСБЛ за Консорциум „ Европейско партньорство за новаторски дребни и междинни предприятия “.

Документът предстои на ратификация от Народното събрание, защото съдържа финансови клаузи и уговорка за арбитраж.

Получаването на статут „ план на ЕВРИКА “ на планово предложение е запазена марка за качество, гаранция за проучванията и сигурност за пазарен триумф – причина за привличане на рисков капитал.

С оглед продължение взаимното съдействие и присъединяване на Република България в Хоризонт Европа-Рамковата стратегия за научни проучвания и нововъведения /2021-2027 г./, е подписан Договор за консорциум Европейско партньорство за новаторски МСП/ Евростарс с Асоциация Еврика АИСБЛ и държавното управление на Република България, както и Договор за даване на безплатни средства по план 101055476 – InnovativeSMEs с Европейската изпълнителна организация за нововъведения и МСП /EISMEA.

Понастоящем средствата за осъществяване на дейностите по „ Европейско партньорство за новаторски МСП/ Евростарс “ са планувани в бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа и в интервала на програмата – до 2027 година ще бъдат обезпечавани в границите на бюджета на министерството.

Към сегашния миг Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия /ИАНМСП/ към Министерство на нововъведенията и растежа е националния финансиращ орган и управлява на национално равнище програмата. До момента ИАНМСП е сключила 11 съглашения за финансиране с български участници по утвърдени планове по Съвместна стратегия „ Евростарс “ и „ Евростарс- 2 “ на обща стойност 2 330 541, 34 Евро. Средства за планове Евростарс досега са обезпечавани от бюджета на Националния иновационен фонд, част от бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа.

Еврика е най-голямата в света междуправителствена мрежа за нововъведения и съдействие. Предоставя услуги за намиране на сътрудник, разпространяване на информация и доста други, свързани със съдействие в региона на приложно софтуерните проучвания и новаторски бизнес за предприятия, научни проучвателен организации и университети. Целта на Еврика е пазарна реализация на резултатите от научноизследователска и развойна активност и възстановяване на качеството на живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР