Министерският съвет одобри проект на Закон за хората с увреждания

...
Министерският съвет одобри проект на Закон за хората с увреждания
Коментари Харесай

Правителството одобри проект на Закон за хората с увреждания

Министерският съвет утвърди план на Закон за хората с увреждания на постоянното си съвещание, осведоми министърът на труда и обществената политика Бисер Петков на брифинг в постройката на Министерски съвет. По думите му по този метод се извършва задължението, който държавното управление е поело в подписания на 9 октомври проект за деяние за приемане на законодателство за хората с увреждания.

П роектът на Закон за хората с увреждания е признат във типа, в който е импортиран, разясни Бисер Петков. Той добави, че в законопроекта се плануват ограничения за хората с увреждания - финансова поддръжка и поддръжка за създаване на налична среда . Освен това се планува и поддръжка за работодателите за устройване и пригаждане на работна среда за хора с увреждания.

Социалният министър уточни, че правата на хората с увреждания и ограниченията, планувани в законопроекта, са обезпечени за идната година с финансов запас от общо 486 млн. лв., който консолидира наличния финансов запас за тази политика в Министерството на труда и обществената политика.

Министърът на труда и обществената политика сподели, че т ози законопроект ще бъде импортиран в Народното събрание до края на седмицата, където ще стартира неговото разглеждане.
 

Според не го по този метод се извършват уговорките, които са били поети, и Бисер Петков персонално ще уведоми протестиращите майки на деца с увреждания и омбудсмана Мая Манолова за взетото решение от Министерския съвет.-->

Бисер Петков осведоми още, че законопроектът за обществените услуги към този момент е показан за публично разискване. Той се надява до края на годината и този законопроект да бъде импортиран и прегледан в Народното събрание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР