Министерският съвет одобри проект на Протокол за сътрудничество между Правителството

...
Министерският съвет одобри проект на Протокол за сътрудничество между Правителството
Коментари Харесай

България и Република Северна Македония ще си сътрудничат в областта на борбата срещу трафика на хора

Министерският съвет утвърди план на Протокол за съдействие сред Правителството на Република България и Правителството на Република Северна Македония в региона на битката с трафика на хора. Проектът ще послужи като основа за договаряния сред двете страни за сключване на финален документ, оповестяват от държавната пресслужба.

Протоколът ще способства за по-успешно опълчване на закононарушението трафик на хора в района, продан на положителни практики и най-много за по-ефективна поддръжка и грижа за евентуалните жертви на трафик.

Сътрудничеството сред България и Република Северна Македония е в сходство със декларираните цели на Българското председателство на Европейския съюз от първата половина на 2018 година, на Европейската комисия в нейната тактика за ускорена интеграция на Западните Балкани и на целите на Република Северна Македония.

Проектът планува обсегът на съдействието да включва въпросите, свързани с идентифицирането, насочването, отбраната и доброволното връщане на жертвите или евентуалните жертви на трафик на хора. То е належащо за възстановяване на успеваемостта в региона на предотвратяването и битката с всички форми на трафик на хора посредством увеличение на обмена на информация сред способените органи на двете страни за подкрепяне на идентификацията, отбраната и насочването на жертвите и евентуалните жертви на трафик на хора; реализиране на взаимни публични акции за осведомление за попречване на трафика на хора, изключително на трафика на деца и осъществяване на взаимни дейности за откриване на нови трендове, свързани с трафика на хора, и основаване на подобаващи механизми за съответна ответна реакция. Проектът планува като способени органи по мониторинг за осъществяването на Протокола да се дефинират от страна на Република България - Националната комисия за битка с трафика на хора и от страна на Република Северна Македония - Националната комисия за битка с трафика на хора и незаконната миграция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР