Министерският съвет одобри като основа за водене на преговори меморандум

...
Министерският съвет одобри като основа за водене на преговори меморандум
Коментари Харесай

Проучваме изграждане на нов мост Русе-Гюргево

Министерският съвет утвърди като основа за водене на договаряния меморандум сред държавните управления на България и Румъния за осъществяване на задълбочени изследвания за създаване на нов мост на р. Дунав при Русе-Гюргево, заяви държавната пресслужба.

Анализът демонстрира неведнъж повишаване през последните години на автомобилния трафик през Дунав мост 1, както и на комерсиалния продан по Рейнско-Дунавския кулоар (коридор 7). Съществуващото оборудване е намерено за употреба преди повече от 60 години и техническите му благоприятни условия не разрешават облекчение на трафика.

Поради дългата му употреба се постанова рехабилитация на структурата и прекъсвания на придвижването. Това води до обилни тапи, натоварване на инфраструктурата и други усложнения.

Изграждането на ново оборудване при Русе-Гюргево ще облекчи доста съществуващия трафик, ще понижи отрицателното влияние върху околната среда и ще има повсеместен позитивен стопански резултат за двете страни.

С подписването на меморандума страните ще се стремят към възстановяване на транспортната си съгласуваност и повишение на икономическата интензивност в района. В известието се споделя, че поддръжка за построяването на ново оборудване на р. Дунав при Русе-Гюргево са изразили и локалните и районни управляващи на двете страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР